Menu Sluiten

Parochiehuis te Bakel

In Bakel staat een prachtig monumentaal pand; het (oude) Parochiehuis. Het doet dienst als gemeenschapshuis voor alle inwoners van Bakel en omgeving en wordt ingezet als  een ontmoetings- en vergadercentrum. Hiervoor zijn diverse ruimtes beschikbaar en daarbij bezit deze accommodatie ook nog over een ruime theaterzaal voor voorstellingen en concerten.

Het interieur van dit historisch gebouw was aan een update toe. De vergaderzalen en verkeersruimtes hebben met enkele markante aanpassingen een restyling gekregen. Door gebruik te maken van een uitgesproken kleurenpalet, geënt op de kleuren van de bestaande glas-in-loodramen, houtkleurige visgraat PVC-vloeren, lijstwerk op de wanden en velours gordijnen wordt het klassieke karakter van het pand benadrukt waarbij de uitvoering toch helemaal van nu is. Uiteraard heeft gewoonzo ook de styling van de ruimtes voor haar rekening genomen.

De centrale hal kreeg een mooie maatwerkkast waardoor alle folders, posters en informatie overzichtelijker gepresenteerd kunnen worden. Een eigentijds zitje geeft de bezoeker een welkom gevoel.

Behalve het maken van het interieurontwerp heeft gewoonzo ook het hele project gecoördineerd en alle werkzaamheden aangestuurd en begeleid. Daardoor kon de het hele traject tot tevredenheid van de opdrachtgever binnen de tijdsplanning en budget gerealiseerd worden.

Volgend jaar wordt de theaterzaal onder handen genomen en dan is dit gemeenschapshuis weer helemaal klaar voor de toekomst!