Menu Sluiten

Herinrichting door gewoonzo van het gehele interieur van een woonzorgcentrum in Doorn van Stichting Kwintes. Het betreft een complete verbouwing van het al bestaande pand.

De bewoners, (oudere) volwassenen met een psychische kwetsbaarheid, zijn wederom uitgangspunt voor het interieurontwerp. Vandaar de keus voor natuurlijke materialen en harmonieuze kleuren, die een huiselijke en comfortabele sfeer uitstralen.

Gewoonzo heeft zorggedragen voor het ontwerp, de uitvoering en oplevering van het interieur.

Inspiratie

De kleurenpracht van oude schiderijen uit het Rijksmuseum vormt de basis voor een uitgebalaceerd kleurenpalet voor zowel wanden, meubels en stoffering. Prachige bloemmotieven in diep klassieke kleuren nemen ons mee terug naar de tijd van de ‘Hollandse Meesters’.

Verkeersruimte

De lange gang wordt als eerste opgevrolijkt met dit mooie Masterpiece behang. De lichte, houtlook PVC vloer ligt in het hele complex om rust te creƫren. In deze smalle gang zijn de vloerdelen bewust dwars gelegd, waardoor de gang breder oogt en dus ruimer aanvoelt.

Bewoners

De gezamenlijke woonkamer van de bewoners is met opzet heel rustig van sfeer en kleur gehouden; zachte tinten die in elkaar overvloeien.

Personeel

De kantoren, kantine en vergaderruimte passen qua thema eveneens in het geheel maar krijgen een meer eigentijdse uitstraling door het gebruik van kleuren met meer pit.